2020 m.m. mokyklos šokių kolektyvą "Eglutė" ves visų mylima mokytoja Eglė Parker

Eglė_Parker.jpg

Eglė Šlioževičiūtė Parker

Eglė Šlioževičiūtė Parker  yra lietuvių mokyklos Vašingtone meno vadovė. 

Vilniaus Dailės akademijoje baigė meno istorijos ir kritikos bakalauro studijas.
Vytauto Didžiojo Universitete studijavo Kultūros paveldą ir turizmą.
Gargždų muzikos mokykloje baigė choreografiją. Šoko tautinių šokių kolektyve ,,Minija".
Dirbo pramoginių šokių mokytoja Arthur Murray šokių studijoje. 
Šoka Baltimorės tautinių šokių grupėje ,,Malūnas”.

Septynerius metus iškart po pamokų Eglė skubėdavo į kultūros namus. Ten lankė muzikos mokyklos choreagrafojos klasę. Šokių mokytojos buvo Eglės pačios mylimiausios. Tautinių šokių mokytoja Birutė Oželienė, charakterinio šokio mokytoja Lilija Šepčenko, klasikinio ir istorinio šokio mokytoja Giedrė Malūnavičienė. “Iki šiol pamenu ilgas šokių pamokas tamsiais žiemos vakarais. Dar dabar girdžiu skambant gyvą pianino muziką bei tvirtus mokytojų balsus: viens du trys – viens du trys”, prisiminimais dalinasi Eglė Parker. 

Baltimorėje ji atrado naujus „Kultūros namus“ - Baltimorės lietuvių namus, kuriuose tautinių šokių rateliai niekuomet nenustoja suktis.

Paklausta apie mėgiamą veiklą, Eglė Parker pasidalina, jog šiuo metu plečia savo pačios akiratį studijuodama Jogos terapijos magistrą Marylande.

Laisvalaikiu Eglė mėgsta skaityti. “Šią vasarą perskaičiau nemažai knygų. Viena mėgstamiausių -  Sue Monk Kidd “The Book of Longings”. Tai istorija apie moterį, kuri ieško ir atranda savo balsą ir gyvenimo prasmę. Kita knyga - TJ Klune “The House in the Cerulean Sea”. Pastaroji knyga kupina magijos, apie išskirtinius mokinius, mokytojus ir jų stebuklingus santykius”, - pasakoja Eglė. Ji tikisi, kad ateities mokykla bus panaši į aprašytą šioje knygoje, kur visi vaikai yra savaip ypatingi ir talentingi, ir turi savo išskirtinių galių. 

Lithuanian School